Des de la càmera de l'iPhone 4, aquesta s'ha convertit en la meva càmera compacta pel dia a dia, fent servir el telèfon com a principal medi per a les fotografies i vídeos. Amb les prestacions de l'iPhone 4S i el 5, la càmera que incorpora permet fer fotografies i enregistrar vídeos amb una qualitat molt alta. Però la aplicació per defecte de càmera que incorpora el software d'Apple no permet esprémer al màxim la vessant fotogràfica de l'iPhone.
Fins ara utilitzava l'aplicació Camera+, que a més de poder separar el punt d'enfoc i el d'exposició, incorpora utilitats com el temporitzador o l'anti-shake. A més, té una eina de retoc posterior anomenada Clarity que permet millorar fotografies fetes amb poca llum o a contrallum. El problema de Clarity, pel meu gust, és que acostuma a introduir massa soroll. Estava content amb Camera+, però li faltava quelcom per a ajudar-me a crear bones fotografies amb l'iPhone.
Quina va ser la meva sorpresa quan, durant aquest pont, m'he trobat rebaixada a només 0,89€ l'aplicació ProCamera. Feia temps que havia sentit parlar d'ella. Molts la qualificaven com la millor aplicació per a fer fotografies amb l'iPhone, però tenia un preu massa elevat pel que oferia de més. No m'ho vaig pensar i la vaig comprar sense dubtar-ho. Ara només calia provar-la i comparar-la amb les altres. A primer cop d'ull ProCamera, almenys per a iPhone 5, té una millora important, i és que ens mostra la velocitat, l'ISO i un histograma en temps real de la fotografia que anem a fer. Informació important per a poder fer la fotografia tenint en compte aquests valors. La velocitat i l'ISO no és poden modificar, això no ho pot fer cap aplicació, però almenys coneixerem el valors. L'histograma ens donarà una idea de la sobre o sota exposició que pot tenir la fotografia que estem a punt de fer. Per a ajustar-lo als nivells desitjats haurem de fer ús de la possibilitat de modificar el punt d'exposició del d'enfoc. Això últim ho permeten moltes apps, però la gestió amb ProCamera és molt fàcil i intuïtiva.
Una altra millora que ofereix ProCamera és la possibilitat de prendre ràfegues de fotografies. Haig de dir que ho fa rapidíssim. Fent una prova, vaig omplir el rodet amb més de 20 captures sense donar-me compte. Amb ProCamera pots capturar imatges molt i molt ràpid, fins a 12 imatges per segon. L'aplicació ofereix altres funcions com el temporitzador, ajustable de 0,5s a 20s, l'ajust de l'estabilitzador, la compressió de les fotografies JPEG i la qualitat dels vídeos, i tot un seguit de característiques més. Moltes prestacions que les altres apps de fotografia no ofereixen.
Per a l'iPhone 5, ProCamera incorpora les millores que Apple va introduir amb l'iOS 6, com són la possibilitat de prendre fotografies amb poca llum fent servir fins a un ISO 3200. Millora que agrairem no perdre pel fet d'emprar una aplicació de fotografia diferent de la d'Apple.
En l'apartat de captura de vídeo, ja que ProCamera també permet fer vídeos, és la possibilitat de fer zoom mentre estem gravant un vídeo. Potser m'equivoco, però és de les poques apps que ho permeten fer, i tot i que no és gaire recomanable, ja que acostuma a perdre l'enfoc, ens pot interessar en algun moment poder-ho fer.
En l'apartat de post-edició, l'aplicació ens ofereix una complerta informació de les fotografies amb la informació EXIF. A més, ens geo posiciona les fotografies. En quant a l'edició, ProCamera ofereix unes escenes predeterminades. No són gaire sorprenents, com ho és Clarity de Camera+, però haig de dir que no sóc gaire amant d'aquests filtres prefets. Lo bo que té ProCamera és l'ajust dels principals valors de la fotografia. Són molt complerts i fàcils d'emprar, permeten fàcilment compensar defectes de les nostres fotografies.
A continuació podeu veure una fotografia que vaig fer amb l'aplicació, sense cap retoc.
Com podeu veure una aplicació molt complerta i amb una gestió molt intuïtiva que farà les delícies de tots aquells, que com jo, emprem l'iPhone com la nostra càmera pel dia a dia.
Publica un comentari a l'entrada