Ahir, finalment, Apple va llençar la versió 6 del seu sistema operatiu per a dispositius mòbils. Una renovació poc profunda de l’iOS, però que afegeix algunes novetats interessants. Això sí, segons el model d’iPhone, iPad o iPod no podràs gaudir de totes les novetats. A continuació teniu una taula amb el resum de lo molt o poc beneficiat que ha sigut el teu terminal.
Amb cada actualització, sobretot les majors, hi ha molta gent que no sap el que ha de fer per a actualitzar i no perdre les seves dades. Amb l’arribada dels smartphone, podem dir que una part de les nostres vides es troba dins d’aquests dispositius. I això fa que molts de nosaltres siguem reticents als canvis.
El primer que cal fer és una còpia de seguretat del nostre contingut en l’ordinador, a través de l’aplicació d’iTunes. Per a fer-ho, cal que iniciem l’iTunes, connectem el telèfon, i pitgem el botó dret del ratolí un cop tinguem el cursor sobre el text del nostre iPhone de la columna de la dreta de l’iTunes. Quan surti el desplegable, triarem l’opció de “Desar un còpia de seguretat”. Quan acabi el procés, ja tindrem desada una còpia complerta del contingut del nostre iPhone. Per a comprovar que tot hagi sortit bé, hauríem de veure, en la part central d’iTunes, una missatge que la darrera còpia de seguretat s’ha fet uns minuts abans.
Fet això, que només és per precaució, us recomano optar per la solució més còmode que és actualitzar a iOS 6 des del vostre iPhone, iPad o iPod. Per a fer-ho, cal anar al menú de Configuració del vostres terminal, després a la opció de General i tot seguit a la opció de Actualització de programari.
Us apareixerà un missatge d’actualització a la iOS 6. Només caldrà que descarregueu l’actualitzador. Caldrà que estigueu connectats a una xarxa WiFi ja que pesa més de 600MB. En acabar de descarregar s’iniciarà el procés. Dura poc més de 15 minuts, i en acabar ja tindreu la iOS 6 instal·lada amb tota la vostra informació.
Per a usuaris una mica més avançats, o maniàtics com jo, us recomano fer una “actualització neta”. Això vol dir, restaurar el software amb la versió iOS 6 i després copiar les nostres dades al terminal. El procés també és molt senzill. El primer que farem és el pas anterior de fer una còpia de seguretat del contingut en el nostre ordinador. Fer això, amb el terminal connectat encara al ordinador clickarem sobre el botó de Restaurar i acceptarem el Pop-Up que ens dirà que s’esborrarà el contingut del telèfon deixant-lo amb la configuració de fàbrica. Si no tenim la darrera versió del firmware descarregada a l’ordinador, es descarregarà llavors. Esperem a que es descarregui el software, si calgués, i llavors s’iniciarà el procés de restauració. Bàsicament, s’esborra tot el contingut de l’iPhone i s’instal·la el sistema operatiu de zero, aconseguim que tot els programes estiguin a lloc, i que es guanyi un mica d’espai recuperant zones de memòria del telèfon que han quedat molt gestionades.
Quan acabi el procés, es reiniciarà el telèfon. Amb la versió d’iOS 6 ens sortirà el menú de configuració del telèfon. Us recomano que no toqueu rés del telèfon. El primer que fa iTunes un cop es reinicia el telèfon es comprovar-lo i activar-lo. Molt possiblement us apareixerà un missatge d’error en la pantalla de l’iTunes dient que el telèfon no s’ha pogut activar per error de la SIM. No patiu. El que heu de fer és posar el PIN de l’iPhone, desconnectar-lo de l’USB i tornar a connectar-lo. iTunes comprovarà llavors el telèfon i l’activarà.
Ara només ens queda el darrer pas. Un cop activat el telèfon, iTunes detecta que és un telèfon nou i demana si el vols configurar com un nou iPhone o si vols recuperar la còpia de seguretat. Si la còpia que hem fet just abans del procés de restauració no és la que ens apareix per defecte, la cercarem en el desplegable que ens ofereix. Un cop la tinguem localitzada, li donarem al botó d’acceptar per iniciar el procés. El primer que farà iTunes es restaurar el continguts (idioma, missatges, fotografies, calendari, etc.). Un cop acabi ens apareixerà l’escriptori del telèfon i començarà la instal·lació de les aplicacions, la música, els llibres i les pel·lícules. Aquest darrer pas pot ser una mica llarg segons la quantitat d’informació que teníem en el nostre telèfon.
Quan tot acabi, tindrem el nostre iPhone restaurat, amb la mateixa informació, una mica més d’espai lliure, i funcionant correctament. No és un procés que calgui fer sovint, però si no l’hem fet mai, pot ser que serveixi per a recuperar l’agilitat que hagi perdut el nostre iPhone. Jo recomano fer-lo un cop a l’any, normalment coincidint amb les actualitzacions majors de l’iOS. Si teniu qualsevol dubte del procés no dubteu a fer els comentaris que vulgueu.
PD: dedicat a les meves seguidores!
Publica un comentari a l'entrada